7 tips hoe te besparen op je verwarming

0
991
© Depositphotos

Door de verschillende tips toe te passen kan je al snel enkele honderden euro’s per jaar aan energie besparen. Het combineren van de verschillende tips om energie te besparen zal zeker voor een mooi resultaat zorgen. Onderstaand onze tips voor 2018.

1. Zet de thermostaat één graad lager
Het is al zoveel gezegd en geschreven maar je thermostaat een graadje lager zetten zorgt er voor dat je al vele procenten kan besparen op jouw energiefactuur.

2. Sluit rolluiken en gordijnen
Rolluiken en gordijnen sluiten heeft een isolerende werking. Van zodra de zon onder is sluit je deze best onmiddellijk. Door ze open te laten zullen de “koude stralen” alsnog het verwarmen tegengaan.

3. Zet het water uit tijdens het inzepen
Warm water kost energie. Als je tijdens het douchen je gaat inzepen kan je best het water uitzetten. Zo bespaar je niet alleen energie op warm water, maar ook nog eens op je waterfactuur!

4. Breng radiatorfolie aan
Heb je radiatoren in je huis, dan kan je achter elke radiator radiatorfolie kleven. Dit zorgt ervoor dat de warme reflecteert én dat de warmte niet verloren gaat in je muren. Zeker nuttig bij slecht geïsoleerde huizen.

5. Verlucht je huis. Ook in de winter!
Droge lucht is makkelijker te verwarmen dan vochtige lucht. Omdat er over het algemeen veel vocht in een huis is kan je best dagelijks even je huis verluchten.

6. Sluit de schoorsteenklep van je openhaard
Een openhaard is mega gezellig tijdens de koude winterdagen. Maar houd er rekening mee dat deze er ook voor zocht dat er veel warmte verloren gaat. Sluit daarom de schoorsteenklep als je deze niet gebruikt. Opgelet, steeds 24 uur wachten na het laatste gebruik.

7. Zet de thermostaat tijdig uit
De thermostaat een uurtje voor je gaat slapen uitzetten bespaart je weer heel wat energie.