Hoe besparen op boodschappen? 9 Tips

0
902
© Depositphotos

Besparen tijdens je bezoek aan de supermarkt. Ja dat kan. Enkele tips die je helpen om bij je dagelijkse winkelaankopen te besparen op de normale dingen. Eten en drinken hoeft toch helemaal niet duur te zijn? Of toch alleszins een stuk goedkoper. Deze tips zorgen ervoor dat je op je rekening zeker enkele euro’s zal besparen. Vermenigvuldig het aantal euro’s maar eens met het aantal keren dat je boodschappen gaat doen!

Vertrek steeds zonder honger
Boodschappen doe je best niet met een lege of hongerige maag. Je komt zeker en vast met teveel onnodige zaken thuis. Je gaat dus best boodschappen doen net na het eten.

Kies het juiste tijdstip voor je boodschappen
Ga ‘s morgens je boodschappen doen. Dan heb je waarschijnlijk al net ontbeten en heb je ook al minder dingen aan je hoofd. Zo kan je beter je gedachten bij het winkelen houden.

Ga voor huismerken
Huismerken zijn over het algemeen goedkoper dan topmerken. kies daarom steevast voor de huismerken van jouw favoriete supermarkt.

Koop snelverkoop
Vele mensen hekelen het label “snelverkoop”. Snelverkoop wil zeggen dat het minstens houdbaar is tot de dag dat je het aankoopt. Dat kan je dus perfect die avond nog klaarmaken. Zelfs al gaat om het om snelverkoop van vis.

Doe online je boodschappen
Online je boodschappen doen heeft als voordeel dat je dit van thuis kan doen. Zo kan je steeds snel zien wat er nog in de voorraadkast zit. Het zorgt er over het algemeen ook voor dat je minder koopt. Je kan online je boodschappen doen bij Colruyt, Delhaize en Carrefour. En probeer ook Amazon eens!

Koop ongesneden fruit en groenten
Koop je groenten en fruit vers, dit is altijd goedkoper dan de vooraf versneden pakjes. En het is nog gezonder ook. Het afval is goed voor de kippen en dat levert je nog lekkere eitjes op ook

Koop groenten en fruit in de diepvries
Heb je toch steeds tijdgebrek en wil je al gesneden groenten kopen? Koop deze dan uit de diepvries. Kraakvers en versneden verpakt en je neemt zoveel je nodig hebt.

Zoek naar speciale aanbiedingen
In elke supermarkt vind je altijd wel onaangekondigde aanbiedingen. Zoals net na de feestdagen alle luxeproducten zoals kreeft, oesters, … met korting verkocht worden. Zoeke r dus naar in jouw supermarkt.

Ga alleen winkelen
Met meerdere personen of met je kinderen gaan winkelen zorgt er steevast voor dat je meer bi hebt dat je eigenlijk wel wou. Het is misschien wat saaier en minder leuk, maar voor je portemonnee is het wel interessant

Controleer je kassaticket
Last but not least. Bij het scannen aan de kassa gebeuren best heel wat fouten. Fouten die je wel veel zouden kunnen besparen. Kijk altijd je rekening na voor het verlaten van de winkel. En vooral, durf ook op je strepen te staan om je geld terug te krijgen.