Hoe kan ik (meer) geld sparen? 5 tips

0
900
© Depositphotos

Ervoor zorgen dat je meer geld kan sparen op je spaarrekening is niet altijd zo evident. Je kan al zeker onze algemene bespaartips toepassen, dat levert altijd al wel wat extra centen op.

Ben je onder de 28 jaar? Open dan hier een rekening bij Hello bank en ontvang €50 euro cash!

Sparen is belangrijk voor onze financiële rust. Daarom zochten we enkele tips uit om het sparen te bevorderen en ervoor te zorgen dat je spaarrekening aangedikt wordt.

Prijzen vergelijken
Prijzen vergelijken loont altijd en overal. Daar kan je al een hele hoop mee uitsparen. Heb je winst op twee producten? Stort het verschil dan op je spaarrekening.

Maak gebruik van kortingen
Korting is de manier om voor extra spaargeld op je spaarrekening te krijgen. Zoek dan altijd eerst naar een kortingsbon voor je een aankoop doet. Soms moet je al eens wat geduld hebben.

Vakantieplannen? Snel en vroeg boeken!
Vroegboekkortingen of last minute reizen geven je de beste kortingen. Bezoek zeker eens Vakantiestunter voor leuke en goedkope reizen die bij je budget passen.

Automatische spaaropdracht
Maak in je bank een automatische spaaropdracht aan. Zo kan je bijvoorbeeld instellen dat de dag dat je loon gestort wordt er automatisch €50 naar je spaarrekening vloeit.

Hou je kosten en inkomsten goed bij
Zorg ervoor dat je je inkomsten en uitgaven goed noteert. Dat kan op een blaadje papier, maar er bestaan ook allerhande app’s om zulke dingen bij te houden. Tip: Minder uitgeven dat er binnenkomt!

Nog pro tips van onze redactie:

Sparen met een vast bedrag

Kies een bedrag dat bij je inkomsten past, dit dient dan zo realistisch mogelijk te zijn. Het heeft geen zin een veel te groot bedrag te sparen als je daarna toch weer stiekem aan je spaarrekening moet zitten.

Spaar wat je op het einde van de maand over hebt

Je kan ook gewoon zuinig zijn en in het algemeen onze bespaartips gebruiken. Zo kan je het bedrag dat je op het einde van de maand over hebt gewoon op je spaarrekening storten.