8 tips om te besparen in het huishouden

0
657
© Depositphotos

Sparen of besparen in het huishouden kan al door op kleine simpele dingen te letten. In het dagdagelijkse leven verkwisten we best wel wat geld. Deze tips tonen je hoe je kan besparen in het huishouden.

1. Zorg ervoor dat je niet in het rood staat bij de bank
Als je al eens meer uitgegeven hebt dat er eigenlijk op je bankrekening staat dan gebeurt het al eens dat je onder nul gaat en in het rood komt te staan. Dit kost geld aan rente!

2. Online artikelen vergelijken
Vergelijken loont zegt men altijd, wel dat is ook zo. En tegenwoordig kan je dat ook met alle producten die je maar vindt. Gaande van de tandpaste tot een nieuwe iPhone. Vergelijk zeker eens bij Bol.comCoolblue en Amazon.

3. Het boodschappenlijstje
Als je naar de supermarkt gaat, zorg ervoor dat je op voorhand al een boodschappenlijstje gemaakt hebt. Hierdoor is het niet alleen makkelijker om je boodschappen te doen. Je komt ook minder snel in de verleiding om andere zaken te kopen.

4. In bulk aankopen
Zaken die je op jaarbasis best wel veel gebruikt zoals bijvoorbeeld tandpasta, douchegel, … koop je best in bulk. Hiermee kan je echt veel besparen. Neem zeker eens een kijkje bij Drogisterij.net

5. Iets fout gekocht? Ruilen!
Het gebeurd echt wel geregeld dat je iets fout aankoopt. Doe de moeite om binnen de juiste termijn dit om te wisselen of je geld te terug te vragen.

6. Doe de kraan eens meer toe
Het water laten lopen als je je aan het inzepen bent of tijdens het tanden poetsen kost behoorlijk wat geld. Draai deze steeds toe.

7. Neem een douche en geen bad
Door een douche te nemen bespaar je tot wel 2/3 aan water tegenover een bad. Plaats daarbovenop ook nog eens een besparings-douchekop zo bespaar je extra op water.

8. Printen op beide zijden
Papier in je printer kost ook geld, print daarom steeds op beide zijde van het blad. Dit vind je makkelijk in je printerinstellingen.